VOLEN/VOLIEN EXTERNALITZAR EL SERVEI D’ESTERILITZACIÓ

Quatre grans hospitals del barcelonès, estaven creant un macroprojecte per externalitzar el servei d’esterilització.

El Parc Taulí, l’Hospital del Mar, l’Hospital de Sant Pau i Hospital clínic de Barcelona volien formar una plataforma per la gestió de l’instrumental quirúrgic. Pretenien així, crear una gran complex on emmagatzemarien el material quirúrgic, l’esterilitzarien i l’enviarien als centres.

La direcció de l’Hospital Clínic, després de demanar reunir-nos amb ells en vàries ocasions, va convocar al comitè d’empresa i va explicar les intencions que tenien i en quina fase del projecte estaven. Nosaltres, entre altres coses, els vam preguntar com afectaria el personal d’aquest servei i vam exposar el nostre rebuig a aquest macroprojecte.

El dia 20 de maig van anar al parlament, convidats per David Cid, la presidenta del Comitè d’Empresa i un altre company del Comitè, per parlar amb els parlamentaris d’aquest tema i ens van comentar que aquest projecte encara no havia arribat al nivell polític. I que la majoria no estaven d’acord o que ho havien d’estudiar.

I pocs dies després, el 24 de maig apareix al diari “Crònica Global” la notícia que l’Hospital Sant Pau i l’Hospital Clínic es despengen d’aquest macroprojecte. Casualitat?

Sigui el que sigui, no ens hem quedat amb els braços plegats mirant com intentaven privatitzar una part de la sanitat pública i hem lluitat .

Junts tenim la força per seguir lluitant. I seguirem lluitant per una sanitat 100% pública.